...A máme tu závody na dráze. První z nich proběhly v pátek v Děčíně, další pak v sobotu a v neděli v Bílině. Všichni naši atleti už byli natěšení na závodění, takže se zúčastnili v hojném počtu. Některým se první starty velice vydařily, padly i nějaké osobní rekordy, jiným sice úplně nevyšly, ale na dalších závodech může být všechno jinak.

V Děčíně na Memoriálu Ferdy Honče se prezentovali atleti ze skupiny trenéra Pavlíka a elév přípravky Matěj Prchlík. Padaly pěkné výkony a bylo překonáno několik osobních rekordů. Karolíny Hieková a Kirbsová si ve výšce vytvořily shodné maximum na 150cm a Kristýna Malířová v dálce o jeden centimetr pokořila pětimetrovou vzdálenost. Osobák si na 60m zapsala i Tereza Svobodová (8,58). Náš benjamínek Matěj Prchlík se vydal ze všech sil, absolvoval 3 disciplíny (60m, 300m a dálku) a získal cenné zkušennosti.

Sobota patřila vícebojařům. V každé kategorii dívek jsme měli jednu zástupkyni. Elévka Evička Pojslová ovládla čtyřboj se 1427 body. Zvítězila ve třech disciplínách a na 600m skončila těsně druhá. Mladší žákyně Adélka Zemanová statečně bojovala v širokém poli startujících. Nejlépe jí vyšel závod na 800m, ve kterém obsadila 9.pozici. Svůj sedmiboj rozjely i starší žákyně a mezi nimi i Terka Stehlíková. Nedařilo se jí však, jak by si představovala. Některé disciplíny ani v tréninku příliš nezkouší a body pak v součtu logicky chyběly. Povedly se jí překážky a hod oštěpem, sedm startů ve dvou dnech jí však sebralo hodně sil. Víceboj nakonec dokončila na 6.místě.

Nedělní zahajovačky zahájili sprinteři na 60m. Nejlépe se vedlo Ondřeji Lackovi a Gabče Štyksové, která si vytvořila osobní rekord. Následovala výška, dálka a do soutěží se zapojili i vrhači. K hranici 6m se v dálce skokem dlouhým 591cm přiblížil Petr Posel, Týna Malířová zdolala laťku ve výšce 166cm a opět o 1cm posunula své maximum. To si vylepšil i David Koblischke v hodu diskem na 48.36. Solidně odházel i náš druhý zástupce David Běloch. V běhu na 1000m si vylepšili své nejlepší časy všichni tři lovosičtí atleti - Míša Červínová, Honza Hock i Přemek Preiss. Závody byly zakončeny běhy na 300m, kde si také skoro všichni naši běžci stáhli svá maxima. 

Výsledky Děčín                   Výsledky víceboje                         Výsledky Bílina                     Fotogalerie