I letos jsme si s našimi svěřenci nenechali ujít běžecký svátek a to mistrovství České republiky

v přespolním běhu. To se konalo pro kategorie žactva a dorostenců už po 4 měsících, protože MČR pro rok 2017 se konalo v listopadu v Dlouhoňovicích. Na svazu došli k rozhodnutí, že kategorie žactva a dorostenců budou mít svůj šampionát na jaře a a junioři a dospělí na podzim.

Letos se závod konal nedaleko od Dlohoňovic a to v Dolní Dobrouči. Trať byla pěkná a jak pro běžce tak i pro diváky atraktivní. My jsme na závod vyslali tři mladší žákyně, dvě starší žákyně a jednu dorostenku. Většina z nich jsou ve svých kategoriích teprve prvním rokem, naším cílem byly umístění v první polovině startovního pole.

Nejprve ke svému závodu nastoupily mladší žákyně. Na startu bylo 61 děvčat a Míša Ceé doběhla na 34. místě, hned za ní finišovala Natálka Klepáčová. Nikola Skálová byla 50.

Moc se nám nevydařil závod starších žákyň. Zde nastoupilo 65 děvčat. Anička Slámová závod vzdala a Elen Pémová finišovala na 54.místě.

V dorostenecké kategorii nás reprezentovala Klára Vyvialová. Mezi 37 děvčaty doběhla na 25.místě.

Děvčatům děkujeme, že nás reprezentovala, sbírala závodní zkušenosti a budeme se těšit na příští rok, kdy budou výsledky určitě lepší. Snad také příští rok vezmeme i nějaké chlapce.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina