O víkendu 5. a 6. května nás čekaly tradiční Bílinské víceboje. My jsme se na ně těšili a nutno říci,

že byly pro náš oddíl velice úspěšné.

V sobotu zasáhli do bojů mladší žák Ondra Prchlík, mladší žákyně Stela Hanzíková a dvoudenní soutěž zahájili Matěj Prchlík a Andrea Slabá v kategorii staršího žactva. Ondra potvrdil svůj talent a v konkurenci 19 borců obsadil v pětiboji krásné 3. místo.

Stela rovněž absolvovala pětiboj a v jejím případě se jednalo o získávání nových zkušeností. Prala se statečně a v 32 členném poli závodnic v rámci krajského přeboru brala 27.místo.

Matěje Prchlíka čekal poprvé v životě devítiboj, kde se musel poprat i s nástrahami skoku o tyči. My trenéři smekáme klobouk, Matěj se také neztratil, vytvořil si několik osobáků a v konečném účtování obsadil 5. místo.

Andreu Slabou je také třeba pochválit, nezalekla se náročného sedmiboje, kde jí čekalo pár disciplín, které nemá tolik natrénované. V soutěži nakonec obsadila 13. místo.

To, že náš oddíl má budoucnost, se potvrdilo i v kategorii nejmladších závodníků, tedy elévů a elévek. Do soutěže nastoupili dva chlapci a šest dívek. Chlapců se celkem prezentovalo 32 a děvčat dokonce 43. A naši malí atleti tedy byli vidět!

Adam Bradáč obsadil 2. místo a Šimon Kalaš 3.! Děvčata se nenechala zahanbit a úspěch vyrovnala, Natálka Vrzáková brala stříbro a Bára Fibichová bronz! Šimon a Bára jsou navíc v kategorii prvním rokem, soutěžit budou moci i příští rok. Ema Kučerová obsadila krásné 5. místo (4 body za bramborovým umístěním), Tereza Hrnčířová byla 13, Sofie Kubcová 21., Nikola Hrdlovičová 25.

Všem atletům děkujeme za výbornou reprezentaci oddílu a budeme se těšit na další závody.

Martin Hrdina