V neděli 13.prosince proběhlo v Běchovicích MČR v přespolním běhu. Akce se měla uskutečnit už na jaře a jsme moc rádi, že vše nakonec klaplo, i když mladší žactvo to mělo hodně nahnuté, když dva týdny před šampionátem došlo ke škrtnutí této kategorie z programu. To se podařilo zvrátit a tak jsme do soutěže mohli vyslat naše naděje.
Nejprve závodila děvčata a Ema Kučerová vybojovala 13.místo, Tereza Hrnčířová doběhla 31. a statečně se s tratí prala i Julie Fousková (49.) Celkem nastoupilo 78 dívek. Parádní dojem zanechali i mladší žáci, kde bojovalo 76 borců. Dan Kačur vydřel vynikající 5.místo a Adam Bradáč byl 10. Dva běžci v desítce, to je fantazie! Zahanbit se nenechal ani jejich mladší kamarád Tomáš Lamoš, který doběhl 51.
Zastoupení jsme měli i v kategorii žákyň. Zde jsme neměli vysoká očekávání. Stále se zlepšující Lucie Brožková doběhla 62. a pochvalu zaslouží i bojovnice Nikola Skálová, jenž do závodu nastoupila po karanténě. Škoda, že se závodu nemohli zúčastnit původně přihlášení Honza Soukup a Eliška Hrzánová.
Všem děkujeme za výbornou reprezentaci klubu a budeme se těšit na další mistrák, který se uskuteční na konci března v Táboře.
Za ASK Lovosice Martin Hrdina