Po dlouhé době jsme se vydali na závody a to hned na MČR v přespolním běhu. To proběhlo v neděli 11.dubna v Táboře, kde se mělo konat už loni v březnu. Pořadatelé připravili krásnou trať a běžcům přálo i počasí. My jsme do soutěže poslali 7 běžců. Bohužel se ze zdravotních důvodů musely na poslední chvíli odhlásit Ema Kučerová a Eliška Hrzánová.

Prvními soutěžícími byly mladší žákyně a na 2km trať jich vyběhlo 91. Elenka Kutílková se s tratí a soupeřkami prala statečně a doběhla na 52.místě. Mladších žáků bylo 70 a Tomáš Lamoš finišoval na 49.místě.

Velice početné bylo i pole starších žákyň (87), kde jsme měli také pouze jednu zástupkyni. Tereza Hrnčířová běžela výborně a brala 23.místo. Škoda absence Emy a Elišky.

Nejlepšího našeho výsledku dosáhl mezi 70 staršími žáky Dan Kačur, který na 3km uzavíral první desítku. Adam Bradáč byl 47. a Honzovi Soukupovi závod nesedl a doběhl 70.

Poslední reprezentantka byla Lucka Brožková mezi dorostenkami. Těch bylo 53 a Lucka doběhla jako 43.

Děkujeme za výbornou reprezentaci oddílu, jsme rádi, že jsme mohli po dlouhé době zase závodit a těšíme se na další závody.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina